Parowary Tefal – odkryj je na nowo na wiosnę...
Tagi: tefal przepisy potrawy odkrycie
04 marca 2008, 17:25
Wiosna to dla wielu z nas okres nowych postanowień, intensywnych prac i porządków nie tylko w naszych szafach, ale przede wszystkim nad sobą. Na wiosnę bowiem, chcemy czuć się lekko, zdrowo i przyjemnie. Tefal daje taką możliwość, oferując szeroką gamę parowarów dla wszystkich miłośników zbliansowanej diety oraz dla tych, którzy pragną zmienić swoje nawyki żywieniowe.
Gotowanie na parze cieszy się coraz większą populranością. Ta zdrowa metoda przygotowania posiłków stała się doskonałą alternatywą wobec tradycyjnych sposobów. Dania przygotowane na parze zachowują oryginalny smak i naturalny aromat. Nie tracą swoich wartości odżywczych, ponieważ niezbędne dla organizu witaminy, pierwiastki i minerały zatrzymywane są w potrawach, a do gotowania nie są potrzebne tłuszcze ani sól.
W ubiegłym roku swoją premierę miał najnowszy parowar marki Tefal, który wchodzi w skład specjalnej linii Nutritious&Delicious.
Vitacuisine to kwintesencja oczekiwań i wymagań stawianych przez klientów. Jego główną zaletą jest unikalny sposób umieszczenia koszyków. Położone obok siebie, pozwalają na całkowite rozdzielenie gotowanych potraw oraz uniknięcie mieszania się ich zapachów i smaków. Parowar posiada także dwustronną tacę, która umożliwia zarówno duszenie w sosie, jak i gotowanie na parze. Vitacuisine doskonale nadaje się do przygotowywania różnorodnych dań, od przystawki, aż po deser. Można w nim gotować warzywa, mięso, ryby, owoce morza, a nawet desery.
W swojej ofercie Tefal proponuje także pięć innych modeli parowarów. Każdy z nich posiada szereg udogodnień, które ułatwiają komponowanie różnorodnych pomysłów na dania. Wśród nich warto wymienić:
Na wiosnę zatem, gotuj na parze w parowarach Tefal:
Pomidory nadziewane szpinakiem w trzech krokach | |
Wartości odżywcze Wapń (twarożek i szpinak), pełna zalecana dzienna dawka witaminy A i B9 (szpinak) Wartość kaloryczna/ porcję 127 kcalBiałka 9 gTłuszcze 6 gWęglowodany 10 g | Raz – szpinak umyć i gotować na parze przez 10 minut. Odcisnąć nadmiar wody i posiekać Dwa – odkroić z każdego pomidora czapeczkę, usunąć nasiona i miąższ. Posolić pomidory wewnątrz Trzy – wymieszać jaja z twarożkiem. Dodać szpinak i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Nadziać pomidory. Nałożyć czapeczkę i włożyć nadziane pomidory do dużej misy. Gotować na parze przez 20 minut. Podawać na gorąco. |
Parowary dostępne są w sieciach Media Markt i EuroNet oraz hipermarketach na terenie całej Polski. Ich ceny zależą od modelu i funkcji urządzenia. Polecany Vitacuisine, kosztuje 499,99 zł. Więcej na www.tefal.pl.
Dodaj komentarz