Parowary Tefal – odkryj je na nowo na wiosnę...


Autor: gadzetoman76
Tagi: tefal   przepisy   potrawy   odkrycie  
04 marca 2008, 17:25

Wiosna to dla wielu z nas okres nowych postanowień, intensywnych prac i porządków nie tylko w naszych szafach, ale przede wszystkim nad sobą. Na wiosnę bowiem, chcemy czuć się lekko, zdrowo i przyjemnie. Tefal daje taką możliwość, oferując szeroką gamę parowarów dla wszystkich miłośników zbliansowanej diety oraz dla tych, którzy pragną zmienić swoje nawyki żywieniowe.

Gotowanie na parze cieszy się coraz większą populranością. Ta zdrowa metoda przygotowania posiłków stała się doskonałą alternatywą wobec tradycyjnych sposobów. Dania przygotowane na parze zachowują oryginalny smak  i naturalny aromat. Nie tracą swoich wartości odżywczych, ponieważ niezbędne dla organizu witaminy, pierwiastki i minerały zatrzymywane są w potrawach, a do gotowania nie są potrzebne tłuszcze ani sól.

W ubiegłym roku swoją premierę miał najnowszy parowar marki Tefal, który wchodzi w skład specjalnej linii Nutritious&Delicious.

Vitacuisine to kwintesencja oczekiwań i wymagań stawianych przez klientów. Jego główną zaletą jest unikalny sposób umieszczenia koszyków. Położone obok siebie, pozwalają na całkowite rozdzielenie gotowanych potraw oraz uniknięcie mieszania się ich zapachów i smaków.  Parowar posiada także dwustronną tacę, która umożliwia zarówno duszenie w sosie, jak i gotowanie na parze. Vitacuisine doskonale nadaje się do przygotowywania różnorodnych dań, od przystawki, aż po deser. Można w nim gotować warzywa, mięso, ryby, owoce morza, a nawet desery.

W swojej ofercie Tefal proponuje także pięć innych modeli parowarów. Każdy z nich posiada szereg udogodnień, które ułatwiają komponowanie różnorodnych pomysłów na dania. Wśród nich warto wymienić:

funkcję Vitamin+, dzięki której potrawy nie tracą witamin i cennych wartości odżywczych, w potrawy gotują się szybciejfunkcję podtrzymywania ciepła, która sprawia, że potrawy zachowują swoją temperaturę nawet po zakończeniu procesu gotowania, gwarantując jednocześnie, iż nie ulegną rozgotowaniu,funkcję łatwego przechowywania, dzięki możliwości włożenia jednego pojemnika w drugi,Szeroka gama parowarów Tefal, daje nieograniczone możliwości urozmaicenia domowego jadłospisu potrawami nie tylko smacznymi, ale także bardzo zdrowymi.

Na wiosnę zatem, gotuj na parze w parowarach Tefal: 
 

Pomidory nadziewane szpinakiem w trzech krokach 
Składniki:

4 duże, mięsiste pomidory400g świeżego szpianku150 g twarożku2 jajkaSól i pieprzSzczypta otartej gałki muszkatałowej
Wartości odżywcze Wapń (twarożek i szpinak), pełna zalecana dzienna dawka witaminy A i B9 (szpinak) Wartość kaloryczna/ porcję 127 kcalBiałka 9 gTłuszcze 6 gWęglowodany 10 gRaz – szpinak umyć i gotować na parze przez 10 minut. Odcisnąć nadmiar wody
i posiekać

Dwa – odkroić z każdego pomidora czapeczkę, usunąć nasiona i miąższ. Posolić pomidory wewnątrz

Trzy – wymieszać jaja z twarożkiem. Dodać szpinak i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Nadziać pomidory. Nałożyć czapeczkę i włożyć nadziane pomidory do dużej misy. Gotować na parze przez
20 minut. Podawać na gorąco.

Parowary dostępne są w sieciach Media Markt i EuroNet oraz hipermarketach na terenie całej Polski. Ich ceny zależą od modelu i funkcji urządzenia.  Polecany Vitacuisine, kosztuje 499,99 zł. Więcej na www.tefal.pl.
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz